Segítenél?

Legyél te is ideiglenes befogadó!
Fontos tudnivalók, feltételek
 • Ha még nincs saját corgid, de kipróbálnád milyen vele az élet,
 • Ha van már kutyád, de szeretnél neki egy játszópajtit,
 • Ha segíteni szeretnél egy otthon nélkül maradt corgin,
 • Ha rengeteget szeretnél nevetni,
 • Ha szereted a kihívásokat,
 • Ha szeretnél nagy sétákra járni,
 • Ha a virágaid túlságosan szabályosan állnak a kertben,
 • Ha éjjel nincs, aki dús bundájával melegítse a lábad,
 • És persze ha a a kuka unottan ásítozik a konyhában, vagy a nappali szőnyege már magában beszél…
 • Fogadj be ideiglenesen egy rászoruló corgit!

Miért jó ideiglenes befogadónak lenni?

Mert azt a hálát, szeretetet, odaadást, amit egy mentett kutya adni tud, szinte szavakba  önteni sem lehet. Azokban a kutyákban, akik az utcáról, egy menhelyről, a nélkülözés és a magány után egy meleg otthonba költöznek, egy valami biztosan közös: a hála.

Amellett, hogy segítesz egy rászoruló kutyának, nekünk is segítesz. Ha befogadsz egy kutyát, amíg gazdára nem talál, súlyos terhet veszel le a vállunkról: csökkented a panzióköltséget, mely minden hónapban több százezer forinttal terheli egyesületünk pénztárcáját.

Mit kell tudnom?

Sokat nevetni és sok időt együtt tölteni. Jó sokat

Corgival az élet mindig vidám- na persze nem árt, ha olyasmin is tudsz nevetni, amin a szemben lévő kisközért vásárlói például nem.

Az is elképzelhető, hogy olyanokat kell megtanítanod a mentett corginak, amiben soha nem volt része: séta a városban, találkozás sok emberrel, fürdetés és szárítás, játék és szeretet. 

Gondoskodni egy intelligens kutyáról.

Egy corgi sosem fog egyedül, elmélyülten készülni a kertben a soron következő BH-vizsgára, cserébe kitalál magának és Neked egy sor remek programot, legyen az kirándulás, terelés, játék, úszás, agility, tanulás vagy virágszagolgatás a teraszon vagy a kertben.

Biztonságos otthont nyújtani

Nem szépítjük: ők bizony kreatívak. Ezért fontos, hogy amennyiben kertes házban élsz, a kerítésed és a kerted biztonságos legyen, de hamar meg fogod tanulni, hogy a kutya rendre tanít. Ha nem veszed az adást, biztosan megbánja egy cipőd vagy a távirányító.. vagy valami.

Legyen sok szabadidőd!

Egy mentett kutya sok törődést, figyelmet igényel. Ha ideiglenes védenced elé leteszed a Harry Potter bővített kiadását, majd elmész otthonról 10 órára, biztos, hogy a könyv napközben csak úgy felrobban. Magától. Persze lehet, hogy előtte elolvasta, ezt nem tudjuk. 

Csak akkor jelentkezz befogadónak, ha minden nap elég időt tudsz szánni védenced szocializálására, foglalkoztatására, mozgatására- pont úgy, mintha a saját kutyád lenne.

Beszélj velünk!

Fontos, hogy naprakészek legyünk nem csak panzióban, de ideiglenesbefogadónál élő védenceinkkel kapcsolatban is. Amíg te megosztod mindennapjaidat védenceddel, mi gőzerővel keressük végleges otthonát- ehhez friss fotókra, jellemzésre van szükségünk.

Lakj közel!

Mivel állatorvosunk Budapesten található, rendezvényeink pedig legtöbbször Budapesten és környékén kerülnek megrendezésre, fontos, hogy elérhető közelségben legyetek- mármint Te és a kutya.

Tudnod kell elengedni

És végül, de nem utolsó sorban: tudnod kell elengedni. Nem akarunk hazudni: szívet tépő élmény megválni attól a kutyától, akit Te ráztál gatyába, aki Veled aludt éjszakánként, aki fülig érő vigyorral rohant hozzád a kertben kiásott virágokkal, aki hatalmas sóhajjal aludt el minden este a szőnyegen, aki szinte könnyes szemmel kunyerálta a vacsorádat, aki jámbor mackóként bújt a lábadhoz, amikor csak lehetősége volt rá. Megnyugtatunk: minden örökbeadás nehéz ugyan, de minden elképzelhetőnél jobb érzés, mikor először látod viszont boldogan, vidáman, saját családjában. Mindenért kárpótol.

Mit adunk mi bele?

Amire éppen szükség van. Ideiglenesen befogadott kutyád élelmezését, állatorvosi költségeit mi álljuk. Amennyiben nem tudod megoldani a kutya fuvarozását az állatorvosunkhoz vagy rendezvényeinkre, önkénteseink ebben is segítségedre lesznek. Ideiglenes befogadónál lévő kutyáinknak ha szükséges, szakképzett kiképző segít a kutya rehabilitálásában.

Mit kell tenned?

Ha úgy gondolod, szeretnél ideiglenes befogadója lenni egy-egy védencünknek, küldj bemutatkozó levelet az corgi kukca corgipower.org e-mail címre. Amire kíváncsiak vagyunk:

 • Lakhelyed,
 • Lakóhelyed jellege (kertváros, belváros, kertesház vagy lakás, saját vagy bérlemény),
 • Kutyás tapasztalat (amennyiben van),
 • Veled egy háztartásban élők száma, kora,
 • Van-e már kutyád, vagy egyéb kisállatod (cica, nyuszi, kisrágcsáló, díszmadár, stb)
 • Mennyi időt vagy távol otthonról (azaz mennyi időt kellene a kutyának egyedül töltenie),
 • Hogyan képzeled el a kutya napi mozgatását, a vele való foglalkozást,
 • Néhány fénykép a lakóhelyedről (kertesház esetén különös teintettel a kerítésre).
Amennyiben ugyanarra a kutyára több jelentkezés is érkezik, nem a jelentkezés sorrendje, hanem a jelentkezők által biztosított körülmények alapján hozunk döntést az örökbeadásról.

Amennyiben a háztartásban van már kutya, ajánljuk, hogy a személyes találkozókon ő is vegyen részt, hogy közösen felmérhessük, adódhat-e konfliktus az új és a már meglévő kutya között.

Egyesületünk nem szolgáltatást biztosít, hanem civil szervezetként, nonprofit módon, adományokból és a tagok hozzájárulásaiból fedezi a mentett kutyák körül felmerülő összes költséget (tételesen: orvosi karantén, alap védőoltások, ivartalanítás, élelmezés, panziós

Amennyiben ugyanarra a kutyára több jelentkezés is érkezik, nem a jelentkezés sorrendje, hanem a jelentkezők által biztosított körülmények alapján hozunk döntést az örökbeadásról.

Egyesületünk nem szolgáltatást biztosít, hanem civil szervezetként, nonprofit módon, adományokból és a tagok hozzájárulásaiból fedezi a mentett kutyák körül felmerülő összes költséget (tételesen: orvosi karantén, alap védőoltások, ivartalanítás, élelmezés, panziós költségek, szükség szerint gyógyszerek, kímélő diéta, immunerősítő, roboráló szerek, szűrővizsgálatok). Állami támogatást a többi állatvédő szervezethez hasonlóan nem kapunk, hosszútávú működésünk és kapacitásunk az aktuális adományoktól és a tagok pillanatnyi anyagi helyzetétől függ, így örökbefogadás esetén kénytelenek vagyunk (minimális) anyagi támogatást kérni az örökbefogadás véglegesítésekor.

Ennek összege függ az adott kutyától és az adott jelentkezőtől, minden esetben a jelentkező bevonásával, közösen kerül megállapításra.

Egy-egy kutya esetén az alapítvány költségei a több százezer Forintot is elérik, ennek töredéke is biztosíthatja a következő, mentésre szoruló kutya oltását vagy élelmezését!

A gondozásunkban lévő kutyák nem megvásárolhatóak, anyagi juttatás ellenében sem tekintünk el a mindenkire kötelező érvényű örökbeadási protokollunktól.

Több jelentkező esetén a nagyobb mértékű anyagi támogatás ígérete nem jelent előnyt.

Amennyiben a teszttöltés, személyes találkozó vagy környezettanulmány során problémák merülnek fel, egyesületünk fenntartja a jogot másik, megfelelőbb habitusú  kutya javaslatára vagy akár az örökbeadás megtagadására. Speciális igényű fajtákról van szó, melyek ennek megfelelő elhelyezést és foglalkozást igényelnek a sérülések, balesetek, szökések megakadályozásának érdekében. A jelentkezés során erre minden örökbefogadónk figyelmét felhívjuk a kutya jellemétől, aktivitásától függően és amennyiben szükséges és lehetséges, módosítást javaslunk (kerítésjavítás, háziállatok biztonságba helyezése, stb).

Kutyát továbbajándékozásra, szaporítási célokra nem áll módunkban örökbe adni.

Az örökbefogadás feltétele a betöltött 18 év.